روستا و توسعه
روستا و توسعه

منوي اصلي
صفحه اصلي
پروفايل مدير
عناوين وبلاگ
آرشيو وبلاگ
پست الكترونيكي

درباره وبلاگ
به وبلاگ من خوش آمدید
آرشيو
فروردين 1391
نويسندگان
هادی فتحی
کد هاي جاوا

ورود اعضا:

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:
 

بازدید امروز : 7
بازدید دیروز : 0
بازدید هفته : 7
بازدید ماه : 21
بازدید کل : 5547
تعداد مطالب : 8
تعداد نظرات : 0
تعداد آنلاین : 1

  <-PostCategory-> 

 

تعاريف و مفاهيم تعاوني
تعاون و فلسفه آن در ايران و جهان از گذشته­هاي دور وجود داشته و قدمتي هزاران ساله دارد. اين همکاري­ها از ديرباز بر حسب ضرورت زندگي اجتماعي، به صورت غير رسمي پديده آمده است. انسان ها از زمان­هاي دور و در جوامع مختلف و به ويژه در اجتماعات روستايي آموخته بودند که راه تداوم بقا و بهتر زيستن، بر پايي نظام­هاي است که اساس آن بر همکاري و همياري متقابل انسان­ها باشد. تعاون به شکل سنتي از ديرباز در جامعه ايران بوده و ريشه در اعتقادات، باورها، سنت­ها و فرهنگ مردم داشته است (صدرالاشرافي، 1373). در دهه­هاي اخير مفهوم تعاوني گسترش بيشتري يافته و قلمرو وسيعي را دربرگرفته است. براي ارائه تعريفي از اين نظام تعاوني به تعاريفي چند اشاره مي­شود :
در سي ويکمين کنگره اتحاديه بين المللي تعاون در سال 1995 در منچستر تعاون به اين صورت تعريف شده: " انجمني مستقل و متشکل از افرادي است که به صورت داوطلبانه براي تامين نيازهاي مشترک از افرادي است که به صورت داوطلبانه براي تامين نيازهاي مشترک اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي اعضا تاسيس شده، فعاليت خود را با مشارکت و با مديريتي دموکراتيک به اجرا در مي­آورد. تعاوني­ها بر اساس ارزش­هاي خودياري، خود مسئوليتي، دموکراسي، عدالت انصاف و همبستگي بنا مي­گردند (طالب، 1376). در اين تعريف چندين نکته حائز اهميت است. اول اين که تعاوني يک انجمن مستقل مي­باشد به اين معني که وابستگي خاصي به ارگان­هاي خصوصي ندارد بلکه براي خودش داراي يک شخصيت حقوقي مستقل است و مي­تواند داراي برنامه و يا داراي برنامه و يا اهداف خاصي باشد، دوم اينکه، از افرادي تشکيل شده که به صورت اختياري و با آگاهي از وضعيت، شرايط و قوانين تعاوني به عضويت آن در مي­آيند. همان طور که استنباط مي­شود در اين جا بشتر تکيه بر افراد است تا سرمايه آن­ها و اين موضوع نشانه اهميت انسان­ها در نزد اين گونه موسسات مي­باشد. سوم اين که اعضا به انگيزه برآوردن نيازهاي خودشان در قالب کار­گروهي براي رسيدن به هدف گروه، که در واقع هدف خود شخص را برآورده مي­سازد به عضويت در تعاوني­ها در مي­آيند و اين هدف با اين شعار معروف تعاون" يکي براي همه و همه براي يکي " متجلي مي­شود. اين امر نشان دهنده اين موضوع مي­باشد که در تعاوني­ها بيشتر رفع نيازهاي مشترک مدنظر مي­باشد تا تحصيل حداکثر شود (صفري شالي، 1379).


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:






+ نوشته شده در چهار شنبه 30 فروردين 1391برچسب:,ساعت 23:20 توسط هادی فتحی |
مطالب پيشين
» اکوتوریسم
» کشاورزی پایدار
» توسعه پایدار روستایی
» تعاریف و مفاهیم صنایع دستی





پيوندها


ردیاب خودرو

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان روستا و توسعه و آدرس hadifathi.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





فال حافظ

جوک و اس ام اس

قالب های نازترین

زیباترین سایت ایرانی

جدید ترین سایت عکس

نازترین عکسهای ایرانی

پيوندهاي روزانه

حمل ماینر از چین به ایران
حمل از چین
پاسور طلا
الوقلیون

 

فال حافظ

جوک و اس ام اس

قالب های نازترین

زیباترین سایت ایرانی

جدید ترین سایت عکس

نازترین عکسهای ایرانی

طراح قالب

Power By:LoxBlog.Com & NazTarin.Com